• 14 MAI 15
  • 0
  Bioterapia si ceasca de cafea

  Bioterapia si ceasca de cafea

  Efectele cafelei asupra organismului nostru sunt de multe ori contrare. Depinde pe cine întrebi. În ciuda a tot ce ați auzit sau ați citit, un lucru este clar – cafeaua este bogată în antioxidanți, iar consumul ei a fost legat de reducerea riscului de a dezvolta o multitudine de boli. Totuși, nu trebuie să uităm că ea conține cofeină, un stimulent care cauzează multe probleme unor oameni. O să încerc să va arăt părerile pro și contra și vă las pe voi să hotărâți daca alegeți să beți cafea zilnic sau nu.

   

  Cafeaua conține mulți nutrienți și antioxidanți

  Într-o ceașcă de cafea de 240 ml găsim următorii nutrienți:

  Vitamina B2 – 11%

  Vitamina B5 – 6%

  Vitamina B1 – 2%

  Vitamina B3 – 2%

  Magneziu – 3%

  Potasiu – 3%

  Fosfor – 1%

  Dar la ce excelează, de fapt? La antioxidanți! O singură ceașcă de cafea conține mai mulți antioxidanți decât 2 sau 3 fructe și legume combinate.

  Cafeaua conține cofeină, un stimulent pentru creier și metabolism

   Cofeina este cea mai consumată substanță excitantă pentru creier din lume. O singură ceașcă de cafea conține de la 30 până la 300 mg de cofeină. Atunci când bem o cafea, creierul elimină dopamină, un stimulent pentru corp. Acesta reduce oboseala și ne face mai alerți. Cofeina ajută și la arderea caloriilor într-un procent de la 3 până la 11 %. Totuși, aceste efecte sunt pe termen scurt. Dacă beți cafea în fiecare zi, veți dezvolta o toleranță.

  Cafeaua vă protejează creierul la bătrânețe, duce la scăderea riscului de a dezvolta Alzheimer și Parkinson

   Alzheimer este cea mai răspândită boală neurodegenerativă. Studiile au arătat că băutorii de cafea au un risc cu 65% mai scăzut de a dezvolta această afecțiune gravă. Parkinson este a doua cea mai comună boală neurodegenerativă, cauzată de moartea neuronilor care produc dopamină. Procentual, cei care consumă cafea au un risc de până la 60% mai mic de a face Parkinson.

   Alte beneficii ale consumului de cafea: 

  • Reduce riscul de diabet
  • Încetinește apariția bolilor de ficat
  • Micșorează dispoziția către depresie sau suicid

  5

  Cofeina poate provoca anxietate și insomnie

   Adevărul este că există și aspecte mai puțin plăcute legate de consumul de cafea. Excesul poate să ducă la – anxietate, palpitații sau chiar atacuri de panică. Dacă ești intolerant/ă la cofeină și te agită, poate că ar trebui să renunți. Un alt minus este insomnia. Încearcă să nu mai bei cafea după ora 14.00.

  Cofeina dă dependență

   Știu o mulțime de oameni care nici nu funcționează până nu beau o ceașcă de cafea. Problema lor este faptul că au devenit toleranți la doza de cofeină zilnică și au nevoie de din ce în ce mai multă pentru a obține aceleași efecte cu care s-au obișnuit. Dacă sunt nevoiți să renunțe, corpul lor se confruntă cu o formă de sevraj – oboseală, iritabilitate, lipsă de concentrare, dureri de cap.

  Bioterapia și cafeaua

   Te pot ajuta prin câteva ședințe de bioterapie să renunți la cafea, dacă asta îți dorești sau ți-a indicat medicul specialist. Pot să îți micșorez doza de cofeină , dacă ai ajuns la concluzia că ai pierdut numărul ceștilor zilnice de cafea. Dacă ai renunțat la fumat și nu vrei să eviți și cafeaua, pot să te ghidez, tot prin bioterapie, să ajungi la ceea ce ți-ai propus.

   

   

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream