• 04 IUN 15
  • 0
  Fii mai destept in fiecare zi!

  Fii mai destept in fiecare zi!

  Povestea ca te nasti cu un nivel de inteligenta si ca asta este, nu mai poti face nimic in plus, nu o cred.

  Am constatat de-a lungul anilor ca istetimea se educa, se exerseaza si am strans cateva tactici prin care ma mentin alert si stiti ce? Nu ma da desteptaciunea afara din casa si nici nu pretind ca le stiu pe toate, dar imi mentin mintea deschisa si ocupata cu lucruri pozitive si mai ales, constructive.

  69

  #1 Ma gandesc la idei noi in fiecare zi si le scriu intr-o agenda.

  #2 Nu cred ca tot ce zboara se mananca – adica nu cred pe cuvant totul. Nu am devenit Toma Necredinciosul, dar caut pe google atunci cand nu inteleg ceva, pun intrebari, gasesc si o alta sursa de informare. In orice domeniu.

  #3 Fac share de idei – povestesc prietenilor, clientilor, sotiei mele ce am gasit, ce am descoperit, ce am citit. Imi da o perspectiva diferita asupra unei idei.

  #4 Caut raspunsuri la toate intrebarile pe care le am – nu abandonez, nu ma frustrez. Imi duc toate conversatiile reale si mentale la bun sfarsit, chiar daca uneori rezultatul nu e pe placul meu.

  #5 M-am inconjurat de-a lungul vietii de oameni mai destepti decat mine.

  #6 Uneori lenevesc. Suna aiurea, dar nu este. 10 minute, o data la doua zile, ma asez pe canapea, incerc sa imi golesc mintea de ganduri si sufletul de poveri uneori inutile. Ma ajuta mult sa merg mai departe.

  #7 Citesc. Incerc sa citesc o carte pe saptamana. Recunosc, nu imi iese mereu, dar ma straduiesc. Cumpar carti, am biblioteca, vorbesc cu prietenii despre acest subiect. Imi e familiara intrebarea – Tu ce citesti in perioada asta?

  #8 Studiez. Nu am terminat o facultate si m-am multumit doar cu atat. Am facut cursuri si mi-am luat acreditari in bioterapie, acum urmez alte studii, de care o sa va povestesc la momentul potrivit. Incerc mereu sa inteleg un nou domeniu de activitate, chiar daca poate nu o sa profesez niciodata.

  Tu ce ai mai citit in ultima vreme? Astept comentarii mai jos!

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream