Omul nu este doar trup sau minte sau spirit. El este toate acestea și trebuie să fie tratat ca întreg, nu ca părți separate. Singurul numitor comun al ființelor umane este acela că sunt forme de energie. Vindecarea înseamnă echilibrarea energiei. Daca putem echilibra energiile tuturor corpurilor, putem avea sanatate, armonie si bucurie. Cheia oricarei vindecari este energia. Orice blocheaza sau priveaza o celula de energie o va slabi. Cand o celula este slabita, ea emite un semnal catre creier cerand energie pentru a-si ameliora starea.

Cristaloterapia constă în aplicarea pe corpul pacientului si/sau in apropierea (aura) acestuia a unor cristale pentru a sustine vindecarea mentala, siprituala si fizica prin eliminarea blocajelor energetice. Starea de echilibru si armonie interioara, generate in timpul unei terapii cu cristale, ofera organismului conditia perfecta pentru a-si declansa si potenta propria sa putere de regenerare si vindecare. Fiecare cristal poarta o semnatura energetica unica. In mod natural, cristalele emit mici impulsuri electrice, care sunt receptionate de corpul uman prin intermediul sistemului nervos si al celui energetic (in special aici prin componentele sale principale cackrele). In timpul unei sesiuni de cristaloterapie, pacientul poate simti furnicaturi, schimbari ale temperaturii corporale sau chiar sentimentul de „realiniere” a intregului trup.

Cristalele furnizează energie. Ele nu au efecte secundare negative. Ele dau celulelor ceea ce le trebuie pentru a-și reface si intretine sanatatea. Cand mintea este conectata la cristale, acestea actioneaza ca un amplificator pentru a mari procesul de vindecare. Energia cristalelor poate fi folosita pentru a preincarca o zona inainte de interventii chirurgicale in scopul reducerii traumei suferite de celule si se poate folosi dupa interventia chirurgicala pentru a inlocui pierderea de energie antrenata de trauma respectiva. Medicamentele si chirurgia actioneaza prin corpul fizic. Cristalele amplifica si deschid toate nivelele mintii, emotiei, spiritului si trupului. Conditia fizica a fiintelor umane este creata de gandurile si emotiile emise de ele sau absorbite de la ceilalti. Pentru o vindecare durabila este nevoie de echilibrarea si stabilizarea tuturor nivelelor. Daca este posibil, trebuie accesat programul (sau cauza) care a creat dezechilibrul fizic sau boala si acest program trebuie schimbat.

Cristalele pot aduce mintea în zona sugestiei, unde aceasta poate fi programată să creeze modificări fizice. Tinand un cristal de cuart pe corp, se produce o cantitate mai mare de unde cerebrale alfa. Prin puterea imaginatiei voastre de a va proiecta in cristal, mintea incepe sa functioneze in frecventa undelor cerebrale alfa. Alfa este nivelul mental/cerebral unde incepe sugestibilitatea computerului mintii subconstiente. La acest nivel puteti gasi si schimba vechile programe cauzale. Reprogramarea poate elimina cauza unei imbolnaviri si, prin sugestii adecvate, accelereza procesul vindecarii.

Pentru a fi si mai eficiente, metodele medicale standard trebuie asociate cu alte metode de tratament. Medicamentele si chirurgia sunt importante, dar bazandu-ne numai pe aceste metode nu obtinem intotdeauna rezultatele dorite. Daca s-ar folosi cristalele pentru cresterea posibilitatilor de vindecare, comunitatea medicala ar avea mult de castigat dintr-o asemenea alianta.

Terapia cu cristale se face in de două feluri:

O primă abordare se bazează doar pe cunoștințele practicantului și presupune amplasarea ori pe corpul pacientului, ori în interiorul aurei acestuia, a unor cristale. Cunoscând, după culoare și caracteristici, calitățile cristalului diferit, se obțin rezultate uimitoare în ceea ce privește stabilizarea structurilor energetice și eliminarea unor eventuale blocaje apărute pe traseul curgerii fluxurilor energetice.

A doua varianta, este cea folosita de mine, în care cristalul este doar amplificator pentru semnalul terapeutului, devine un releu care transmite mult mai puternic și mai departe semnalul inițial.

Pentru oricare dintre cele două abordări rezultatele sunt uimitoare pentru că cristalele sunt plasate undeva la granița dintre fizic și astral, stările fizice prin care substanțele componente trec pentru a ajunge în acea formă particulară a materiei sunt amprenta evoluției lor.